SOITA JA TILAA RUOKAA
FOODORA RUOAT FOODORASTA!

Ma-To 10.30-21 | Pe 10.30-22 | La 11-22 | Su 12-21 || KESÄ: Ma-Pe 10.30-22 | La 11-22 | Su 12-22

AJANKOHTAISTA

Tutustu Göreme Höyhtyä ravintolan ajankohtaisiin
artikkeleihin ja ilmoituksiin sekä parhaisiin tarjouksiin!

Kebabin kehitys

GÖREME HÖYHTYÄ

GÖREME HÖYHTYÄ

- Blogit & Parhaat tarjoukset

Kebabin kehitys: Turkista Suomeen!

Suomen ravintoloiden säännöllinen menu ja yksinkertainen kotitekoinen ateria, kebab on kulkenut pitkän matkan alkuajoistaan Lähi-idässä. Aterialla on lihaa, mieluiten lammasta, mausteineen ja vihanneksineen hitaasti vartaassa tai kivessä kypsennettynä.

Kebabin historia ulottuu vuoteen 1377, jolloin Kyssa-i Yusuf, turkkilainen kirjoitus, jota kutsutaan englanniksi “Josefin tarinaksi”, mainitsi ensimmäisen aterian. Turkkilaisten sotilaiden tiedettiin grillaavan eläinten lihaa avoimilla pelloilla selviytyäkseen. Kebab levisi muihin Lähi-idän maihin ja lopulta Eurooppaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Kebab on grillattua, keitettyä tai paahdettua lihaa jota tehdään myös kanasta, joka on erittäin suosittua Turkissa. Kebab perustuu lampaanlihaan. Kebab-annokseen lisätään yleensä myös myös salaatteja ja vihanneksia.

 Kebab, kabob, kibob, kabab; Nimellä on useita muunnelmia, jotka kaikki ovat peräisin turkin sanasta kebap. Turkissa keittiössä on useita muunnelmia:

  • Adana kebap, siivu pitkää lihaa, yleensä lammasta, asetetaan leveään rautavartaan ja grillataan hiilellä.
  • Alinazik on valkosipulin, jogurtin ja munakoison kanssa paahdettua jauhelihaa.
  • Ciğerli kağıt kebabı on lihaan sekoitettu ja mausteilla marinoitu lampaanmaksatuote.
  • Çardak kebabın voidaan sanoa olevan osittain jälkiruoka, osittain kebab, koska se on täytettyä lampaanlihaa kreppiin.
  • Suomessakin suosittu ateria Döner kebap valmistetaan lampaanlihasta tai mistä tahansa pystysuoraan paahdetusta lihasta. Turkkilaiset siirtolaiset esittelivät sen Berliinissä 1970-luvulla.

Lajityypin monista muunnelmista turkkilaistyylinen döner kebab on yleisin. Kebabissa kartionmuotoista, jopa metrin korkuista hiljalleen kääntyvää lihavarrasta paistetaan hiljaisella tulella niin, että ylhäältä valuva rasva voitelee alemmat kerrokset pitäen lihan mureana. Tarjoilemista varten kartiosta veistellään suikaleita veitsellä. Suomessa varras on lähes aina tietyllä tavalla valmistettua, tiivistä, maustettua jauhelihaa, mutta Keski-Euroopassa varras on tehty kokonaisista lihanpaloista. Joitakin versioita voi ostaa tavallisesta ruokakaupasta pakasteina.

Kebabit eivät ole uutta monipuolinen kaupungissa Oulussa, jossa on paljon erilaisia kulttuureja. rakkaus Kebabiin ja Kebab trendinä trendi kuitenkin kasvavat edelleen, mikä lisää Kebabin suosiota. Lähi-idän ateriat ovat aina olleet suomalaisten suosikkeja. Siksi kebabin himo on tullut jäädäkseen. Kebabeja, jotka tarjoillaan herkullisten lisukkeiden, kuten salaatin ja pitan, kanssa, voidaan valmistaa tienvarsikaupoissa ja tarjoilla ravintoloissa. Voimme myös nauttia kotitekoisia kebabeja kotona kun tilamme kebabit Göreme Höyhtyä -ravintolasta.

Monet ravintolat Suomessa ovat avanneet ruokalistansa tervetulleeksi kebabille, erityisesti döner kebab on vakiintunut. Vaikka Suomessa kebabeja ei välttämättä valmisteta avoimesti taivaan alla perinteisellä tavalla kuten vanhassa Turkissa, suurin osa resepteistä on säilynyt ennallaan. Nykyajan kebabit grillataan tai paahdetaan. Tarjolla on myös kasviskebabia vegaaniruoan ystäville. Kasviskebab on vaihtoehto lihalle.

Göreme Höyhtyällä valmistetaan myös döner kebabeja muinaisilla turkkilaisilla resepteillä ja mausteilla. Kebabimme valmistetaan lampaanlihasta, sianlihasta, naudanlihasta, kananlihasta jne. Voit myös saada omatekoisia lisukkeita, kuten kastikkeita, joissa on maukkaita ja mausteisia makuja. Tarjoamme catering-palveluita häihin, syntymäpäiviin ja muihin tapahtumiin Oulussa, jotta vieraasi voivat pitää hauskaa myös Lähi-idän aterioiden parissa.

Sinun ei tarvitse välttämättä käydä Turkissa kokeaksesi turkkilaista kulttuuria, vaikka matkailu avartaa. Me Göreme Höyhtyä -ravintolassa tuomme turkkilaisen kulttuurin turkkilaisine herkkuineen sinulle! Monipuolinen ja herkullinen menumme takaa myös sen, että lapset eivät jää ilman herkullisia ja mausteisia Kebab ruokia. Voit tehdä tilauksen, joka toimitetaan sinulle tilauksesta kotiisi tai voit noutaa itse Göreme Höyhtyän ravintolasta tilaamasi ateriat.

Valmistamme herkullisia kebab annoksia!

Ruokalistamme on erittäin maistuva ja asiakkaidemme tyytyväisyys on meille hyvin tärkeää.
Tule kokemaan ainutlaatuinen ilmapiiri sekä
maukkaat ja runsaat annoksemme!
Valitse Göreme Höyhtyän menusta suosikkisi ja lempimakusi!

Tervetuloa herkuttelemaan ja nauttimaan!

Facebook
Twitter
Email
Pinterest
WhatsApp

Göreme Höyhtyän muut julkaisut🍕

Kebabin kehitys

Kebabin kehitys: Turkista Suomeen! Suomen ravintoloiden säännöllinen menu ja yksinkertainen kotitekoinen ateria, kebab on kulkenut pitkän matkan alkuajoistaan Lähi-idässä. Aterialla

Lue lisää »

Kanta-asiakaskortti

Muista kysyä myös ravintolan kanta-asiakaskorttia! Tilaa kanta-asiakaskortti soittamalla puhelinnumeroon 08 5306024 tai tilaa se Yhteystiedot -sivun yhteydenottolomakkeen kautta. Lämpimästi tervetuloa

Lue lisää »
Scroll to Top